Štěpánská jablková bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 27 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 90.4 mg
 - Draslík 298.7 mg
 - Vláknina 8575.3 mg
 - Vitamín A 8575.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr, žloutky a citronovou kůru vyšleháme do pěny.
 - 
                                2
Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, strouhaná jablka, ořechy a rozinky.
 - 
                                3
Nakonec vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.
 - 
                                4
Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné přidáme kakao.
 - 
                                5
Formu vymažeme a po vrstvách vléváme světlé a tmavé těsto.
 - 
                                6
Obě těsta promícháme a dáme péct.