Husa pečená na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 920 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 85 g
 - Sodík 134 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 54.5 mg
 - Vláknina 1057.2 mg
 - Vitamín A 1057.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou husu naporcujeme, potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme zázvorem.
 - 
                                2
Do pekáče vsypeme oloupanou nasekanou cibuli, vložíme porce husy, podlijeme trochou vody a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme a necháme na teplém místě. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zředíme horkou vodou. Chvíli povaříme a potom šťávu přecedíme na porce husy.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky a dušené zelí.