Vesnické koláče

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Džem jahodový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Tvaroh tvrdý
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 18.8 mg
  • Draslík 341.2 mg
  • Vláknina 5846.5 mg
  • Vitamín A 5846.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrníčku s vlažným mlékem nadrobíme droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, rozklepneme vejce, vanilkový cukr, kypřící prášek, 10 g másla, 1 lžíci cukru, vylijeme kvásek a rukama nebo v kuchyňským robotu vypracujeme vláčné těsto, které necháme na 20 minut na teplém místě vykynout. Přímo z mísy rukama, které namočíme v oleji, aby se na ně nelepilo těsto, tvarujeme kopečky a hned je skládáme na 20 g másla vymaštěný pekáč a necháme ještě na 10 minut vykynout. Potřeme je 50 g rozpuštěného másla a v teplé troubě pečeme 30 minut. Hotové a dorůžova upečené koláče pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu