Plněný řízek s nivou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 903 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 1219 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 172.4 mg
 - Draslík 1400.9 mg
 - Vláknina 1190 mg
 - Vitamín A 1190 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.8 mg
 - Vitamín E 9.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omyté a osušené kotlety bez kosti nakrájíme 4 plátky – řízky. Každý plátek masa rozklepeme, osolíme špetkou soli a opepříme z každé strany.
 - 
                                2
Očistíme a omyjeme česnek, pórek se šalotkou a pokrájíme na kroužky. Česnek posekáme nadrobno. V pánvi rozpálíme máslo. Šalotku s pórkem a česnekem podusíme. Plísňový sýr Nivu nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
Na každý rozložený řízek položíme na jednu polovinu plátek sýru, plátek anglické slaniny a 1–2 lžíce podušené zeleniny. Maso přeložíme, okraje sklepneme a upevníme párátky.
 - 
                                4
V pánvi si rozpálíme olej a řízky smažíme přibližně 5 minut dozlatova z každé strany. Z usmažených řízků vyjmeme párátka.