Treska v marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 924 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 37 mg
 - Draslík 500 mg
 - Vláknina 1615 mg
 - Vitamín A 1615 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Naporcované filety tresky opláchneme pod tekoucí studenou vodou, namočíme do misky s omáčkou a necháme v lednici celou noc marinovat.
 - 
                                2
Omáčka: sójovou omáčku vylijeme do mísy, přilijeme víno, med, cukr a důkladně promícháme, přidáme vymačkanou šťávu ze 2 mandarinek, dochutíme solí, pepřem a ještě promícháme.
 - 
                                3
Grilovací rošt potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, vyndáme z omáčky porce tresky, naskládáme na rošt a po obou stranách pečeme nejdéle 8 minut. Při obracení musíme být opatrní, aby se nám křehké maso tresky nepoškodilo.
 - 
                                4
Upečenou tresku ihned z grilu porcujeme na talíře a podáváme s listy ledového salátu, které pokapeme olejem.