Citrónová pěna s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 184 mg
 - Draslík 444.1 mg
 - Vláknina 12144.5 mg
 - Vitamín A 12144.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 81.3 mg
 - Vitamín E 7.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a rozložíme je na plech. Posypeme cukrem, jemně nastrouhanou citrónovou kůrou, pokapeme citrónovou šťávou a naplněný plech vložíme do horké trouby na 20 minut. Jahody nám pěkně změknou.
 - 
                                2
Ještě teplé jahody prolisujeme do misky. Přidáme čerstvé bílky, vanilkový cukr a všechno dohromady vyšleháme na hustou pěnu. Potom ji rozdělíme do vysokých sklenic a necháme v lednici vychladit.
 - 
                                3
Těsně před servírováním každý pohár ozdobíme oplatkovými tyčinkami, posypeme nastrouhanými mandlemi a hotový dezert podáváme.