Jogurtový dort a borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 88 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 37.3 mg
 - Draslík 57.1 mg
 - Vláknina 4602.5 mg
 - Vitamín A 4602.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 110.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do misky, přidáme jemně nastrouhané nebo rozdrcené sušenky, med, pomleté ořechy a podle potřeby mléko. Rukou vypracujeme těsto, aby se nedrolilo, dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme olejem, vysypeme třtinovým cukrem a připravené těsto namačkáme na dno formy.
 - 
                                2
Čtyři plátky želatiny namočíme do studené vody, necháme 10 minut nabobtnat. Do kastrůlku dáme džem s vanilkovým cukrem, zahřejeme, vložíme vymačkanou želatinu. Mícháme až do rozpuštění želatiny. Mírně vychladlou želatinu smícháme s jogurtem, poté rozetřeme na sušenkové těsto ve formě a vložíme do lednice ztuhnout.
 - 
                                3
Podle návodu na sáčku uvaříme dortové želé, necháme ho mírně vychladnout. Z lednice vytáhneme dort, na povrch naskládáme očištěné, omyté a okapané borůvky. Přelijeme celý povrch dortu připraveným želé a opět vrátíme do lednice zatuhnout.
 - 
                                4
Poté dort krájíme na porce, pokládáme na jednotlivé studené dezertní talíře a podáváme.