Kuře pečené na způsob bažanta
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1295 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 87 g
- Sodík 97528 mg
- Bílkoviny 91 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 350.3 mg
- Draslík 1567.5 mg
- Vláknina 27360.8 mg
- Vitamín A 27360.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kuře omyjeme, osušíme a protkneme proužky slaniny, osolíme. Stehna převážeme motouzem a křidélka zaklesneme nazad. Do dutiny břišní vložíme po jednom zrnku od každého koření. 
- 
                                2Zbylou slaninu nakrájíme drobně, rozškvaříme, přidáme máslo, v tuku osmahneme nakrájenou cibuli a opečeme připravené kuře. Zpočátku prsíčky ke dnu. Později kuře obrátíme, přidáme k němu druhou polovinu koření, mírně je podlijeme a za častého přelévání šťávou pečeme do měkka. 
- 
                                3Šťávu můžeme ponechat přírodní anebo ji zahustíme máslem smíchaným se lžičkou hladké mouky a mírně povaříme. 
- 
                                4Jako přílohu podáváme vařené brambory a kompoty. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        