Mořský ďas po lázeňsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 1200 g Mořský ďas
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Víno bílé
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 124 mg
  • Draslík 1298.8 mg
  • Vláknina 2020 mg
  • Vitamín A 2020 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 85.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchaného štikozubce zbaveného šupin vně i uvnitř osolíme a obalíme ho v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme. Na plechu nebo ve veliké zapékací míse rozehřejeme máslo, krátce v něm po obou stranách opečeme rybu a pak ji vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 15 minut na nejnižší poloze roštu při 200 °C. Plech vyjmeme z trouby, ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a v troubě necháme zesklovatět. Přes rybu přelijeme citrónovou šťávu, potom víno a postupně smetanu. Omáčku opatrně promícháme a pečeme asi 30 minut, až se tekutina zredukuje na polovinu. Rybu občas přeléváme. Přidáme nasekanou petržel a ještě jednou krátce provaříme.

Komentáře k receptu