Marinovaný pstruh na grilu s brusinkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 26 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 739.2 mg
- Vláknina 102 mg
- Vitamín A 102 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy vyfiletujeme, očistíme, zakapeme 2,5 lžicemi citronové šťávy, posypeme usekaným koprem a necháme asi čtyřicet minut marinovat. Poté setřeme z ryby kopr, aby se pod grilem nepálil, filety osolíme, potřeme 40 g rozpuštěného másla a dáme pod málo rozehřátý gril. Rybu grilujeme z obou stran na nižší teplotě, aby se filety propekly.
-
2
V mezičase si připravíme brusinkovou omáčku. Brusinkový kompot vlijeme do kastrolu, zahříváme k varu s 20 g másla, přilijeme solamyl rozmíchaný ve dvou lžících vody, mícháme až omáčka zhoustne a vmícháme do omáčky půl lžíce citronové šťávy.