Knedlíčky z tresky s koprovou omáčkou
Suroviny
- 900 g Treska aljašská
- 20 g Strouhanka
- 6 g Pepř černý mletý
- 9 g Sůl
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Petržel kořen
- 2 g Nové koření celé
- 100 g Křen
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 ml Mléko polotučné
- 250 ml Zakysaná smetana
- 2 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 18 g
- Sodík 802 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 167.6 mg
- Draslík 946 mg
- Vláknina 6393.8 mg
- Vitamín A 6393.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu očistíme, stáhneme kůži, vykostíme. Na másle osmažíme cibulku nadrobno, přidáme nakrájený rohlík namočený v mléce a vše i s rybou umeleme na masovém strojku. Přidáme vejce, strouhanku, sůl a pepř a dokonale promícháme.
-
2
Zbytky z ryby, kořenovou zeleninu a koření přivedeme k varu, z promíchané hmoty vytvoříme kuličky a vhodíme do vývaru. Vaříme asi 20 minut, vyjmeme a necháme okapat na cedníku. Podáváme s křenovou omáčkou ze zakysané smetany a nastrouhaného křenu.