Knedlíčky z tresky s koprovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Treska aljašská
  • 20 g Strouhanka
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 9 g Sůl
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Petržel kořen
  • 2 g Nové koření celé
  • 100 g Křen
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 802 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 167.6 mg
  • Draslík 946 mg
  • Vláknina 6393.8 mg
  • Vitamín A 6393.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu očistíme, stáhneme kůži, vykostíme. Na másle osmažíme cibulku nadrobno, přidáme nakrájený rohlík namočený v mléce a vše i s rybou umeleme na masovém strojku. Přidáme vejce, strouhanku, sůl a pepř a dokonale promícháme.

  • 2

    Zbytky z ryby, kořenovou zeleninu a koření přivedeme k varu, z promíchané hmoty vytvoříme kuličky a vhodíme do vývaru. Vaříme asi 20 minut, vyjmeme a necháme okapat na cedníku. Podáváme s křenovou omáčkou ze zakysané smetany a nastrouhaného křenu.

Komentáře k receptu