Mořská okurka s pažitkovým olejem a polentovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 800 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Cibule
  • 2 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Okurka mořská
  • 1 polévková lžíce Roketa
  • 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 21.6 mg
  • Draslík 108 mg
  • Vláknina 2039.5 mg
  • Vitamín A 2039.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1243.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pažitkový olej připravíme smícháním olivového oleje s na jemno rozsekanou pažitkou, solí a pepřem. Necháme odležet min. 4 hodiny.

  • 2

    Máslo rozehřejeme v kastrolu, necháme na něm zesklovatět na jemno pokrájenou cibuli. Poté přilijeme mléko, přivedeme k varu. Vmícháme polentu a metličkou šleháme do zhoustnutí. Ochutíme solí i pepřem.

  • 3

    Rybí filé osolíme, opepříme a potřeme olejem. Na rozpáleném grilu nebo dřevěném uhlí grilujeme do měkka.

  • 4

    Polentovou kaši rozdělíme na talíře, položíme na ni rybu a pokapeme pažitkovým olejem. Dozdobíme lístky rokety a podáváme.

Komentáře k receptu