Polévka z okouna a mušlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Okouník mořský
  • 500 ml Vývar rybí
  • 0.28 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 6 ks Mušle slávky
  • 1 špetka Šafrán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1374 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 122 g
  • Sodík 4915 mg
  • Bílkoviny 189 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 436.7 mg
  • Draslík 5233.3 mg
  • Vláknina 4791 mg
  • Vitamín A 4791 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.8 mg
  • Vitamín E 8.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozehřejeme v hrnci, pomalu osmahneme nakrájený fenykl a mrkev, zalijeme rybím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme šafrán, osolíme, opepříme a necháme 2 minuty vařit. Opatrně přidáme do polévky nakrájeného mořského okouna na kousky a slávky - mušle.

  • 2

    Do talíře přendáme opatrně rybu se zeleninou, mušlemi a vývarem, který jsme scedili přes cedník.

  • 3

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu