Domácí rybí vývar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Citrony
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 kg Rybí kosti
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 13.2 mg
  • Draslík 1129.8 mg
  • Vláknina 14066.5 mg
  • Vitamín A 14066.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod studenou tekoucí vodou opláchneme rybí kosti.

  • 2

    Rozpustíme v hrnci máslo, opečeme nakrájený pórek, cibuli, žampiony, petržel, fenykl, přidáme rybí kosti a chvíli necháme prohřát. Zastříkneme bílým vínem, pomalu víno vyvaříme a poté zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a ztlumíme.

  • 3

    Vložíme bouquet garni, plátky citronu, pepř, necháme 25 minut táhnout.

  • 4

    Nakonec vývar scedíme.

Komentáře k receptu