Polévka z pórku, zeleniny a tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 500 g Pórek
  • 200 g Smetana
  • 20 g Pažitka
  • 20 g Kopr
  • 500 g Filety z tresky tmavé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 3 ml Citrónová šťáva
  • 2 ml Citrónová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar rybí
  • 4 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1081 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 663.4 mg
  • Vláknina 11851.1 mg
  • Vitamín A 11851.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tresky omyjeme, osušíme, rozkrájíme na malé plátky. Posypeme solí, pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme do lednice.

  • 2

    Ostrouhanou omytou mrkev na hrubo nastrouháme, krátce podusíme v hrnci na rozehřátém másle. Přidáme oloupané, na malé kostičky pokrájené brambory. Bílou část pórku důkladně očistíme, nakrájíme na silnější kolečka a přisypeme do polévky. Zalijeme vývarem a vodou, pod poklicí zeleninu povaříme přibližně 20 minut do měkka. Poté vše rozmixujeme, přilijeme smetanu, přivedeme k varu a vložíme připravené plátky tresky. Povaříme 5 minut, následně ihned stáhneme za sporáku.

  • 3

    Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a zlehka promícháme. Porcujeme na jednotlivé talíře, každou porci posypeme nasekanou pažitkou nebo koprem.

Komentáře k receptu