Losos dušený v pomerančové šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 7 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 26.1 mg
- Draslík 326.6 mg
- Vláknina 9345.3 mg
- Vitamín A 9345.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 180°C. Filet z lososa bez kůže omyjeme a osušíme. Dno malé zapékací misky potřeme olejem, na něj položíme filet, který posypeme nastrouhaným sýrem. Z omytého většího pomeranče vymačkáme šťávu (60ml), kterou lososa podlijeme. Povrch lososa posypeme nastrouhaným sýrem, misku uzavřeme víkem nebo alobalem a dáme do trouby. Losos se bude v pomerančové šťávě péct a zároveň dusit doměkka přibližně 20 minut.
-
2
Mezitím si očištěnou, omytou mrkev a malé jablko bez slupky nastrouháme na hrubém struhadle. Směs dáme do rendlíku s rozpuštěným máslem, promícháme, přilijeme trošku vody a pod pokličkou dusíme 10 minut.
-
3
Měkkého lososa se sýrem vidličkou rozdělíme na drobné kousky, dáváme pozor, aby v masu nezůstaly žádné kostičky. Mrkev s jablkem rozmačkáme vidličkou.
-
4
Na talířek staršímu dítěti dáme promíhanou mrkev s jablkem a rybou, mladšímu dítěti směs rozmixujeme na pyré.