Řecký bramborový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 175 g Sýr Feta
  • 50 g Olivy černé
  • 125 ml Citronová šťáva
  • 125 ml Olej olivový
  • 6 ks Ančovičky konzervované
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 2856 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 72.3 mg
  • Draslík 1521.2 mg
  • Vláknina 14867.4 mg
  • Vitamín A 14867.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.7 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Doměkka dusíme 10 minut brambory a poté necháme zchladit.

  • 2

    Šleháme citronovou šťávu, česnek, olej, mátu a oregano, dokud se vše nespojí. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Do velké mísy vložíme brambory a velké kusy překrojíme.

  • 4

    Přidáme polovinu zálivky, promícháme a necháme vychladnout. Brambory nasáknou lépe zálivku, když jsou ještě teplé.

  • 5

    Přidáme papriku, cibuli, rajčata, sýr feta a olivy a přelijeme zbytkem zálivky.

  • 6

    Ozdobíme ančovičkami a podáváme chlazené.

Komentáře k receptu