Slaneček marinovaný II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Kapary sterilované
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citronová kůra
  • 10 ks Slaneček
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 šálek Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 2452 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 198.8 mg
  • Draslík 515.8 mg
  • Vláknina 4031 mg
  • Vitamín A 4031 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kroužky nakrájíme cibuli a uvaříme v okyselené vodě.

  • 2

    Omyté slanečky omyjeme a máčíme ve studené vodě 24 hodin, kterou několikrát vyměníme.

  • 3

    Následně slanečky sloupneme, vykucháme a vykostíme (jikry a mlíčí použijeme na přípravu pomazánky). Smícháme mléko s moukou a žloutky a za stálého míchání zahříváme ve vodní lázni až k bodu varu. Jakmile se směs začne vařit, odstavíme ji, přilijeme ocet, olej. Přidáme citrónovou kůru, povařenou cibuli a na kolečka nakrájené okurky.

  • 4

    Do porcelánové uzavíratelné nádoby vyskládáme slanečky, zalijeme připravenou vychladlou marinádou a necháme dva dny uležet. Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu