Treska po janovsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 273.8 mg
  • Draslík 306.9 mg
  • Vláknina 5356.8 mg
  • Vitamín A 5356.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou, urovnáme je do zapékací mísy vymazané olejem a krátce zapečeme.

  • 2

    Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek drobně nasekáme.

  • 3

    Cibuli s česnekem zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Když se tekutina odpaří, přisypeme jemně nasekanou bazalku a petrželku. Směsí potřeme jednotlivé porce tresky.

  • 4

    Nastrouhaný sýr a žloutky smícháme se smetanou a nalijeme na rybu. Pokrm zapečeme pod grilem nebo v horké troubě dozlatova.

Komentáře k receptu