Grilovaná ryba s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 800 g Filé rybí
  • 6 g Pepř bílý
  • 400 ml Jogurt bílý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 4 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Paprika červená
  • 0.5 hrst Pažitka
  • 0.5 hrst Bazalka
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1025 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 464.8 mg
  • Vláknina 6272 mg
  • Vitamín A 6272 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 198.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Kopr opláchneme, vodu vytřeseme a kopr nasekáme. V jogurtu rozmícháme citronovou šťávu, osolíme, okořeníme pepřem a koriandrem a vmícháme kopr s prolisovaným česnekem.

  • 2

    Opláchnuté filety osušíme utěrkou, vidličkou vykostíme a vyskládáme do mísy. Poté je zalijeme jogurtovou marinádou, přikryjeme a vložíme na 24 hodin do chladničky.

  • 3

    Připravíme přílohu. Papriky očistíme, opláchneme a z každé nakrájíme 8 podélných proužků, které osolíme, opepříme a zakapeme lžící oleje. Velký pekáč vyskládáme několika vrstvami alobalu a potřeme zbylým olejem.

  • 4

    Filety vyjmeme z marinády, necháme chvíli okapat, poté je rozložíme na pekáč s alobalem a obložíme paprikami. Opékáme z obou stran dočervena v grilu předehřátém na 200 °C. Upečené filety upravíme na mísu i s paprikami, ozdobíme bylinkami a plátky citronu.

Komentáře k receptu