Treska po židovsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 60 g Petržel - nať
  • 400 g Treska aljašská
  • 30 ml Olej olivový
  • 10 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 1 dl Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1335 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 2413 mg
  • Bílkoviny 103 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 638.7 mg
  • Draslík 2278.9 mg
  • Vláknina 12810 mg
  • Vitamín A 12810 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.5 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme petrželku a jemně nasekáme společně s oloupaným

  • 2

    stroužkem česneku. Rozklepneme vejce a rozdělíme na bílky a žloutky. V míse smícháme mouku s olivovým olejem, žloutky a potřebným množstvím vody (asi 1,5 d1), vymícháme ze všech ingrediencí těstíčko a necháme 1 hodinu odpočívat.

  • 3

    Po hodině dáme do těstíčka v octě promyté, scezené, vykostěné a nasekané rybí maso, přidáme nasekanou petrželku s česnekem a nakonec z bílků a špetky soli vyšlehaný tuhý sníh.

  • 4

    Do rozpáleného oleje postupně dáme naběračku směs a po obou stranách osmažíme dozlatova. Karbanátky přendáme na savý kuchyňský papír a necháme vsáknout nadbytečný tuk. Hotové karbanátky přendáme na servírovací mísu a podáváváme.

Komentáře k receptu