Makrely na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Šalotka
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 1000 g Makrela obecná
  • 20 g Petržel - nať
  • 6 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 50 ml Ocet vinný
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 227.5 mg
  • Vláknina 2060 mg
  • Vitamín A 2060 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme žampiony a pokrájíme na tenké plátky. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Oloupeme cibuli a šalotky, nasekáme. Ryby ostrým nožem otevřeme, vykucháme, vyjmeme z nich páteř, vykrájíme plátky. Osolíme a opepříme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmažíme na něm po obou stranách plátky ryb, vyjmeme je z pánve a udržujeme teplé. Ve stejné pánvi osmažíme na zbývajícím oleji nasekanou cibuli, nasekané šalotky, oloupaný a mírně podrcený česnek. Stroužek česneku vyhodíme, přisypeme na plátky pokrájené žampiony a několik minut je na prudkém plameni smažíme. Přilijeme ocet, necháme ho zcela vyvařit. Připravenou směs rozdělíme na osmažené rybí plátky, posypeme vše nasekanou petrželkou a hotový pokrm podáváme horký na stůl.

Komentáře k receptu