V solné krustě pečený mořsky vlk

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mořský vlk
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 0.5 ks Cuketa
  • 0.5 ks Lilek
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 hrst Tymián čerstvý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 kg Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 97323 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 276 mg
  • Draslík 878.1 mg
  • Vláknina 4747.5 mg
  • Vitamín A 4747.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu vykucháme, zbavíme ploutví a důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Šupiny necháme na rybě. Umytou rybu osušíme.

  • 2

    Rozříznutou břišní dutinu potřeme pepřem, přidáme tymián.

  • 3

    Solná krusta: do misky vsypeme sůl, rozklepneme vejce a smícháme. Polovinu připravené solné krusty rozložíme na plech, položíme na ní rybu a přikryjeme ji druhou polovinou krusty. Plech vložíme do předehřáté trouby, kde rybu pečeme 30 minut. Vpíchnutím teploměru zjistíme teplotu pečeného masa. Ideální je měřit teplotu u hřbetní kosti, která by měla mít 60 stupňů. Tehdy je ryba dobře propečená a nebude se maso rozpadat.

  • 4

    Když se peče ryba v troubě, připravíme Ratatuile: Cuketu, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na úplně malé kostičky. Žlutou a červenou papriku zbavíme jadřinců a také nakrájíme na malé kousky. Rajče oloupeme, dužinu nakrájíme na malé kousky. Všechny druhy zeleniny dáme do misky, přidáme provensálské koření, sůl, pepř a promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme všechnu připravenou zeleninu a necháme ji zesklovatět.

  • 5

    Upečenou rybu vytáhneme z trouby, odstraníme solnou krustu a rybu položíme na talíř. Pokapeme ji olejem, přiložíme teplou zeleninu a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu