Grilovaný platýz s bylinkovým sýrem
Suroviny
- 20 g Sýr Parmezán
- 600 g Platýz - filety
- 500 ml Vývar zeleninový
- 30 ml Olej rostlinný
- 1 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Bobkový list
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Sýr krémový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 18 g
- Sodík 947 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 90.9 mg
- Draslík 1003.3 mg
- Vláknina 5744.9 mg
- Vitamín A 5744.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Uvedeme do varu zeleninový vývar s bobkovým listem, vložíme omyté filety a povaříme je zvolna asi 5 minut. Rybu vyjmeme do zapékací mísy. 
- 
                                2Čerstvý sýr promícháme s prolisovaným česnekem a lístky čerstvého tymiánu. 
- 
                                3Filety potřeme bylinkovým sýrem a posypeme nastrouhaným parmazánem. Grilujeme v troubě pod grilem asi 10 minut. 
- 
                                4Omyté cukety a rajčata nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a vše podusíme na oleji asi 7 minut. Osolíme a přidáme citronovou šťávu a nové koření. 
- 
                                5Filety upravíme na talíře spolu se zeleninou a pokrm ozdobíme snítkou tymiánu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                