Platýs se slaninovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 28 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 132.1 mg
- Draslík 1159.3 mg
- Vláknina 131.5 mg
- Vitamín A 131.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, z obou stran osolíme a opepříme. Oloupané šalotky nakrájíme na tenká kolečka. Ze šunky odkrojíme kůži a nakrájíme na tenké nudličky. 
- 
                                2Hrnec vytřeme máslem, osmahneme v něm šalotky a vložíme rybu. Přidáme šunkové nudličky, bobkový list, zalijeme vínem, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a zakryté vaříme na středním ohni cca 10-12 minut. Poté vyjmeme rybu a v míse uchováme v troubě předehřáté na 75 °C. 
- 
                                3Omáčku v hrnci svaříme na polovinu množství, bobkový list vyjmeme. Přidáme smetanu a povaříme ještě 2 minuty. 
- 
                                4Rybu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. brambory s petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        