Platýz s pórkem v alobalu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 37 g
- Sodík 592 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 843.2 mg
- Vláknina 2100 mg
- Vitamín A 2100 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vybereme 4 menší platýze nebo vezmeme 4 filety, osolíme, pokapeme sojovou omáčkou, potřeme olejem a položíme každý kus zvlášť na alobal. Pórek omyjeme, podélně rozřízneme a nakrájíme na dlouhé tenké proužky. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Pórek a zázvor nasypeme na platýze, každého zvlášť zabalíme do alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut. 
- 
                                2Platýze servírujeme přímo v alobalu, každý strávník si pokrm rozbalí sám. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        