Filé na víně s burskými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy burské pražené
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 0.1 l Víno červené
  • 0.2 dl Olej stolní
  • 1 kg Filé z aljašské tresky
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 74.5 mg
  • Draslík 226.7 mg
  • Vláknina 4730.7 mg
  • Vitamín A 4730.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé osolíme a obalíme v mouce. Pečeme na oleji spolu s burskými oříšky, nakrájenou paprikou a cibulí.

  • 2

    Před koncem pečení vše zalijeme vínem, na každou porci položíme plátek citronu a ještě podusíme.

  • 3

    Před podáváním přidáme do šťávy kousek másla.

  • 4

    Podáváme s opékanými bramborami.

Komentáře k receptu