Rybí filé dušené na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Celer bulvový
  • 10 g Petržel - nať
  • 700 g Filé z aljašské tresky
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 752.9 mg
  • Vláknina 29160 mg
  • Vitamín A 29160 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmrazené filé nakrájíme na menší plátky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, vložíme do malého množství vody, přidáme pepř a nové koření a krátce podusíme.

  • 3

    Do změklé zeleniny přilijeme část vína, přidáme filé a dusíme doměkka. Filé vyjmeme, přidáme lžičku jíšky z másla a mouky, přilijeme trochu vody, zbylé víno a krátce povaříme.

  • 4

    Šťávu se zeleninou a kořením přeléváme přes porce ryby a zdobíme sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu