Krokety z ryb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé rybí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 hrnek Strouhanka
  • 0.2 hrnek Tuk
  • 0.2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 0.35 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 145.2 mg
  • Vláknina 4348.6 mg
  • Vitamín A 4348.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Po částech zalijeme mlékem, osolíme a vymícháme dohusta. Necháme polovychladnout.

  • 2

    Následně do kaše přidáme žloutky, pepř, jemně nasekanou petrželovou nať a drobně nasekané rybí maso. V případě, že je směs řídká, zahustíme ji strouhanou houskou.

  • 3

    Prkénko posypeme prosátou strouhanou houskou. Na něm pak děláme ploché válečky (krokety), obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených lžícemi vody či mléka a ve strouhané housce.

  • 4

    V horkém tuku krokety usmažíme a pokládáme na papírový ubrousek odkapat. Podáváme s dílky citrónu.

  • 5

    Jako přílohu podáváme bramborovou kaši nebo bramborový salát bez majonézy.

Komentáře k receptu