Filé po bostonsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.5 kávová lžička Tabasco
  • 4 ks Filé z aljašské tresky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.063333 šálek Máslo čerstvé
  • 0.75 šálek Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 27.5 mg
  • Vláknina 769.8 mg
  • Vitamín A 769.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce filé osolíme, opepříme, potřeme rozpuštěným máslem. Filé grilujeme na roštu asi 6 minut.

  • 2

    Do zbylého másla vmícháme strouhanku, hořčici, worcester, tabasco, citronovou šťávu a nasekanou petrželku.

  • 3

    Směsí potřeme povrch filé, zlehka přimáčkneme a pečeme asi 8 minut při vyšší teplotě.

  • 4

    Pokrm podáváme horký. Vhodnou přílohou je bramborový salát.

Komentáře k receptu