Filé po brazilsku
Suroviny
- 1200 g Filé z aljašské tresky
- 20 ml Olej sójový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Feferony
- 1 ks Paprika zelená
- 2 ks Limetka
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 368.1 mg
- Vláknina 6744.5 mg
- Vitamín A 6744.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný česnek a koriandr nadrobno nasekáme a smícháme s limetkovou šťávou, solí a pepřem. Směsí potřeme omyté a osušené porce filé uvnitř i na povrchu. Filé zabalíme do fólie a necháme rozležet asi 2 hodiny.
-
2
Oloupanou cibuli, rajčata a feferonku jemně nakrájíme, opečeme na olivovém oleji a chvíli podusíme. Vmícháme nasekanou petrželku a omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Porce filé smažíme na oleji po každé straně asi 8 minut. Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky limetky.