Treska v listovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Filé z aljašské tresky
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Listové těsto
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 161.3 mg
  • Draslík 103.6 mg
  • Vláknina 4594.8 mg
  • Vitamín A 4594.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, nadrobno nakrájené žampiony smícháme s nasekaným koprem a citronovou kůrou. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

  • 3

    Plátky listového těsta rozválíme, napříč na ně položíme vždy jednu porci filé, potřeme lžící připravené houbové směsi a přikryjeme dalším plátkem těsta. Okraje těsta stiskneme.

  • 4

    Těsto nožem seřízneme do tvaru ryby a na povrchu těsta lžící vyrýpneme šupiny. Ze zbytku těsta vytvarujeme tlamičku a oči. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme v silně vyhřáte troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu