Buňuelos de bacalao

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Treska aljašská
  • 17.5 ml Olej olivový
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 169.2 mg
  • Draslík 687.5 mg
  • Vláknina 2514.8 mg
  • Vitamín A 2514.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasolenou tresku bacalao namočíme na 20 hodin do studené vody. Za tu dobu vyměníme tak 4-5 x vodu, tím zbavíme rybu nežádoucí slanosti.

  • 2

    Neloupanou bramboru uvaříme do měkka, když vychladne, oloupeme ji a rozmačkáme s mlékem a dvěma lžícemi oleje.

  • 3

    Tresku osušíme, nakrájíme na větší kousky, vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a přivedeme k varu, vaříme 10 minut na středním plameni. Slijeme, necháme vychladnout, stáhneme kůži a vykostíme. Smícháme s rozmačkanou bramborou.

  • 4

    V menší pánvi rozpálíme zbytek oleje a osmahneme nadrobno rozkrájenou cibuli, přidáme utřený česnek a ještě chvíli smažíme. Odstavíme.

  • 5

    Smícháme bramboru s treskou, cibulku, mouku, kypřící prášek, žloutky, petrželku a sůl. Bílky ušleháme, sníh opatrně přidáme do směsi. Hlubší pánev naplníme z jedné třetiny olejem a rozpálíme. Nabíráme vrchovaté lžíce těsta a vhazujeme ho oleje. Smažíme 2 - 3 minuty, obracíme, dokud koblížky nezískají zlatavou barvu. Necháme okapat a ihned podáváme.

Komentáře k receptu