Treska po srbsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Treska mražená
  • 100 g Majonéza
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 50 ml Víno bílé
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 164.7 mg
  • Draslík 58.2 mg
  • Vláknina 1299.8 mg
  • Vitamín A 1299.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 7.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné tresky nakrájíme na porce a osolíme.

  • 2

    Žloutky s pivem našleháme do pěny, přidáme mouku, sůl a vymícháme těstíčko.

  • 3

    Porce ryby namáčíme do těstíčka a pečeme je na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. Vyjmeme a urovnáme na nahřátou mísu.

  • 4

    Rozmícháme majonézu s kořením, solí a kečupem, dohladka vymícháme a přilijeme víno a trochu worcesteru. Omáčkou přelijeme upečené porce ryb.

Komentáře k receptu