Treska ve vinném vývaru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Treska aljašská
  • 500 g Rajčata
  • 500 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 92.5 mg
  • Draslík 1701.5 mg
  • Vláknina 3275.8 mg
  • Vitamín A 3275.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté rybí maso nakrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou a mírně osolíme. Necháme asi 30 minut odležet.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Šalotku a česnek oloupeme, nadrobno nasekáme a v hrnci na olivovém oleji necháme zesklovatět. Přidáme kousky ryb a za občasného promíchání opékáme dál. Přidáme rajčata, dochutíme pepřem, podlijeme bílým vínem a dusíme 20 minut.

Komentáře k receptu