Tresčí brodet s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 800 g Treska aljašská
  • 1 ks Cibule
  • 0.2 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 640 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 1361.5 mg
  • Vláknina 7120 mg
  • Vitamín A 7120 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku vykucháme, očistíme, omyjeme a naporcujeme na větší kusy.

  • 2

    Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky.

  • 3

    Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka a v hlubší pánvi ji zpěníme na rozpáleném oleji. Na cibuli položíme porce ryby a spolu s cibulí je osmažíme ze všech stan dozlatova.

  • 4

    Na osmaženou tresku položíme kolečka brambor, přidáme sůl, 1 lžíci rajčatového protlaku, 1 lžíci medu a zalijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a dusíme 20-30 minut do změknutí brambor a ryby.

  • 5

    Hotovou tresku dosolíme podle chuti.

Komentáře k receptu