Lavraki z Mesolongi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 60 g Kapary
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 600 g Okurky nakládané
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 0.5 dl Citronová šťáva
  • 0.2 dl Olej rostlinný
  • 1.5 kg Filé z aljašské tresky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 949 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 94 mg
  • Vláknina 4265 mg
  • Vitamín A 4265 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety pokrájíme na menší kusy a vložíme do mísy. Zalijeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme, necháme 10 minut odležet.

  • 2

    Mezitím na pánev nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme kapary, okurku nakrájenou na proužky, nasekanou petrželku a rozmixovaná rajčata a vše na mírném ohni povaříme 5-10 minut.

  • 3

    Kousky ryby vyjmeme z mísy, obalíme v hladké mouce a osmažíme na pánvi na oleji.

  • 4

    Do zapékací mísy naklademe kousky osmažené ryby, přelijeme hotovou omáčkou a posypeme sýrem.

  • 5

    Zapékáme v troubě 20-25 minut.

Komentáře k receptu