Treska z Dieppe

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Treska aljašská
  • 30 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mušle slávky
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 250 ml Voda pitná
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 595 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 101.5 mg
  • Draslík 1007.5 mg
  • Vláknina 634.5 mg
  • Vitamín A 634.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme slávky, přidáme kousek cibule, snítku petrželky, stroužek česneku, zalijeme vodou a vínem. Přivedeme k varu a jakmile se začnou otevírat, stáhneme je z plotny. Ještě chvilku počkáme, až se otevřou všechny. Slávky scedíme.

  • 2

    Do máslem vymazaného pekáčku vložíme očištěné tresky, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vývaru ze slávek. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, často podléváme.

  • 3

    Rozdělíme ryby na talíře a obložíme slávkami vyndanými z ulit.

Komentáře k receptu