Špíz z lososa a tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 200 g Losos - filety
  • 200 g Treska aljašská
  • 400 g Cuketa
  • 100 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Kari koření
  • 10 g Hořčice
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 49.5 mg
  • Draslík 734.2 mg
  • Vláknina 4059.8 mg
  • Vitamín A 4059.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Omytou cuketu nakrájíme na

  • 2

    silnější kolečka. Smetanu smícháme s hořčicí, jemně nasekanou cibulí, citrónovou šťávou a karí. Ryby nakrájíme na kostky. Na špejle střídavě napichujeme kousek tresky, cukety, lososa, rajčátko. Ochutíme solí a pepřem. Z alobalu nebo papíru na pečení odstřihneme 4 čtverce, do kterých vložíme špízy, přelijeme omáčkou a pevně uzavřeme. Zapečeme asi 30 minut.

Komentáře k receptu