Pomazánka z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 600 g Filety z tresky tmavé
  • 25 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 490 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 46.5 mg
  • Vláknina 194.8 mg
  • Vitamín A 194.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tresky nakrájíme na malé kousky, anglickou slaninu na slabé proužky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kousky tresky, přilijeme trochu mléka, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře, pánev zakryjeme a necháme několik minut dusit.

  • 3

    Obsah pánve překlopíme do mísy, přilijeme smetanu a štouchadlem vše rozmačkáme. Jednotlivé porce pomazánky ozdobíme proužkem anglické slaniny.

  • 4

    Tuto pomazánku používáme na tousty, jednohubky a podobně.

Komentáře k receptu