Treska nasolená na celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Treska aljašská
  • 50 g Oříšky piniové
  • 3 ks Celer - nať
  • 4 ks Šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Estragon
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 23.1 mg
  • Draslík 1245.4 mg
  • Vláknina 3662.5 mg
  • Vitamín A 3662.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod studenou tekoucí vodou důkladně omyjeme nasolenou tresku, necháme okapat a odstraníme veškerou kůži a kosti. Vytřeme ji do sucha a pokrájíme na kusy.

  • 2

    Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm pokrájené šalotky a česnek, přidáme pokrájený celer a dvě minuty smažíme, přidáme vývar a pokrájená rajčata. Směs přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Přidáme rybu a vaříme, dokud nebude měkká.

  • 3

    V předehřátém grilu opražíme piniová semínka, aby byla do zlatova. Vmícháme do pánve kapary, estragon a piniová semínka a vše prohřejeme.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu