Brandáda z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Treska solená
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 200 ml Olej olivový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 hrst Olivy černé
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 2.5 mg
  • Draslík 141.8 mg
  • Vláknina 5735.5 mg
  • Vitamín A 5735.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasolenou tresku vložíme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme 24 hodin stát. Během té doby vodu několikrát vyměníme.

  • 2

    Tresku opláchneme, vložíme do pánve, zalijeme studenou vodou a uvedeme do varu. Po 10 minutách pánev odstavíme z plotny a rybu necháme ještě 10 minut ve vývaru.

  • 3

    Vývar slijeme, tresku stáhneme z kůže a vykostíme. Maso rozebereme na lupínky a spolu s prolisovaným česnekem v míse utlučeme na pastu. Pastu vložíme do kastrůlku, zvolna zahříváme a za stálého míchání po částech přiléváme olej a svařené mléko, až vznikne bílý krém.

  • 4

    Brandádu podáváme horkou, pokapanou olejem a opepřenou. Doplníme olivami a opečeným chlebem posypaným petrželí.

Komentáře k receptu