Rybí zahuštěná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Treska aljašská
  • 100 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 969 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 41.8 mg
  • Draslík 662.5 mg
  • Vláknina 9082 mg
  • Vitamín A 9082 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, brambory česnek, cibuli, vše očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci zahřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme, přidáme nakrájený česnek, 2 ks mrkev, nakrájené brambory, všechny suroviny promícháme, vysypeme na kostky nakrájenou rybu, zalijeme vývarem, přiklopíme poklici a vaříme asi 20 minut do změknutí brambor.

  • 2

    Polévku stáhneme z ohně a mixérem rozmixujeme, dochutíme solí pepřem, naporcujeme na talíře a podáváme.

  • 3

    Do misky nastrouháme 1 ks mrkve, pokapeme ji vymačkanou citrónovou šťávou z 1 ks citrónu, promícháme a posypeme každou porci na talíři.

Komentáře k receptu