Treska v sezamu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sezam - semena
  • 750 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Mango
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.2 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 197.9 mg
  • Draslík 242.4 mg
  • Vláknina 8027.5 mg
  • Vitamín A 8027.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mango oloupeme a odkrojíme dužinu od jádra. Umixujeme dužinu, lžíci citronové šťávy a tvaroh na pyré. Osolíme, opepříme a přidáme cayenský pepř.

  • 2

    Nahrubo pomeleme sezam. Omyjeme rybu a osušíme. Rozdělíme ji na 4 porce. Osolíme, opepříme, pokapeme zbylým citronem.

  • 3

    Do talíře dáme mouku, do dalšího rozšlehaná vejce. Rybu obalíme v mouce, poté vajíčkem a pak v mletém sezamu.

  • 4

    Rozehřejeme ve velké pánvi olej a smažíme dozlatova rybu. Jednou obrátíme.

  • 5

    Podáváme s mangovou omáčkou.

Komentáře k receptu