Uzená treska s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 600 g Treska uzená
  • 2 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Mrkev kořen
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 598 g
  • Sodík 656 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 94.5 mg
  • Draslík 627.9 mg
  • Vláknina 15142 mg
  • Vitamín A 15142 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce vymícháme práškovou hořčici s olivovým olejem a octem. Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a velmi drobně pokrájíme. V druhé misce vymícháme změklé máslo s citrónovou šťávou a petrželkou. Máslo zformujeme do tvaru krychličky a dáme do chladničky zatuhnout. Očistíme a omyjeme mrkev, drobně ji pokrájíme a v míse ochutíme citrónovou šťávou i cukrem.

  • 2

    Uzenou tresku nakrájíme na plátky asi 1 -1,5 cm silné. V pánvi rozpálíme olej a tresku osmažíme z každé strany do zlatova. Vyjmeme ji z omastku a rozložíme na talíře. Potřeme pikantní hořčicí, na každý plátek ryby položíme plátek petrželkového másla, kolem ryby poklademe nastrouhanou mrkev a servírujeme.

Komentáře k receptu