Opečený tuňák se sardelovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 28 g Ančovičky konzervované
  • 600 g Tuňák obecný
  • 0.25 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Petržel - nať
  • 1.5 špetka Sůl
  • 0.2 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 473.1 mg
  • Vláknina 1373.5 mg
  • Vitamín A 1373.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si sardelové máslo. Okapané řezy z ančoviček (sardelí) a nadrobno nakrájenou cibuli dáme do misky a důkladně promícháme. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a změklé máslo. Dochutíme citronovou šťávou a pepřem.

  • 2

    Z připraveného sardelového másla vytvoříme pomocí papíru na pečení váleček, papír po obou stranách zahneme a vložíme na 15 minut do mrazničky.

  • 3

    Na vysokou teplotu rozehřejeme grilovací pánev, kterou mírně potřeme olivovým olejem. Postupně z obou stran opékáme steaky z tuňáka. Pokud chceme středně propečené, tak vždy po dobu 2 minut, pokud máme raději důkladně propečené, pečeme steaky 4 minuty z každé strany. Podle chuti maso osolíme a opepříme.

  • 4

    Nahřejeme si talíře a přendáme na ně opečené maso. Navrch položíme 2 plátky sardelového másla, tenké proužky pomerančové kůry a snítku petrželky.

Komentáře k receptu