Tuňáková rajčata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 250 g Tuňák v oleji
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 100 g Olivy černé
  • 50 g Kapary
  • 4 ks Rajčata
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Olej chilli
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 937 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 17.4 mg
  • Draslík 488 mg
  • Vláknina 6532.3 mg
  • Vitamín A 6532.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčatům odřízneme vršek a opatrně vydlabeme dužninu. Zevnitř osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 200 °C.

  • 2

    Rozpálíme olivový olej a podusíme v něm nasekanou cibuli s česnekem. Přidáme nakrájené kapary, olivy a jemně nasekanou petrželku.

  • 3

    Přibližně po 3 minutách přidáme tuňáka a strouhanku.

  • 4

    Osolíme a opepříme. Směsí naplníme rajčata a posypeme parmazánem.

  • 5

    Všechno pokapeme olejem a vložíme do trouby na prostřední rošt. Pečeme přibližně 15 minut.

Komentáře k receptu