Cannelloni se sýrem ricotta a konzervovaným tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Houby čerstvé
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 425 g Tuňák v oleji
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 250 g Cannelloni
  • 250 ml Jogurt nízkotučný
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Margarín
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 61.6 mg
  • Draslík 682.6 mg
  • Vláknina 4118 mg
  • Vitamín A 4118 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme suroviny pro náplň a na omáčku. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, směs čerstvých hub na kostičky, nasekáme čerstvý kopr, umeleme pepř, prolisujeme stroužek česneku a nastrouháme sýr parmezán.

  • 2

    Potom připravíme náplň do těstovinových trubek cannelloni. V teflonové pánvi osmahneme cibuli s česnekem, pak přidáme houby, spolu asi 4 minuty restujeme, odložíme a necháme vychladnout. Otevřeme konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, šťávu odlijeme a odložíme a maso v misce vidličkou rozmačkáme. Přimícháme sýr ricotta, přidáme houby s cibulí, dvě lžíce sekaného kopru, podle chuti pepř, vše spolu dobře promícháme.

  • 3

    Dále připravíme omáčku. V menší pánvi na rozehřátém margarinu 1 minutu smažíme mouku, zalijeme ji tekutinou z tuňáka (potřebujeme jí 125 ml) s citronovou šťávou a vaříme do zhoustnutí. Omáčku necháme vychladnout a pak do ní vmícháme nízkotučný bílý jogurt, podle chuti opepříme a vyšleháme.

  • 4

    Nakonec rozbalíme balíček cannelloni, trubky pomocí zdobícího sáčku s velkou trubičkou naplníme náplní a složíme je do olejem vytřené velké zapékací mísy. Canelloni v zapékací míse zalijeme omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě těstoviny zapékáme 30 minut, až povrch zhnědne.

  • 5

    Porce servírujeme posypané zbylým sekaným koprem.

Komentáře k receptu