Pstruží pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Pstruh
  • 50 g Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 124.3 mg
  • Draslík 81.6 mg
  • Vláknina 177.9 mg
  • Vitamín A 177.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruží maso zbavené kostí a kůže umeleme, osolíme a opepříme. Ve šlehači krátce rozšleháme s bílkem a vzniklou kaši necháme 2 hodiny v chladu.

  • 2

    Potom přimícháme ušlehanou smetanu a směs vlijeme do kastrolku vymaštěného olejem a vysypaného strouhankou. Zabalíme do alobalu a v páře vaříme asi 1 hodinu.

  • 3

    Ztuhlou pěnu podáváme se špenátem.

Komentáře k receptu