Kapr pečený se slaninou a sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Kapr obecný
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 736 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 211 mg
  • Draslík 1019.6 mg
  • Vláknina 3266.4 mg
  • Vitamín A 3266.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého kapra uvnitř i na povrchu osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Do masa vykrojíme několik zářezů, do kterých vmáčkneme kousky slaniny. Kapra poprášíme hladkou moukou, vložíme do pekáče s rozehřátým máslem a pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě.

  • 2

    Během pečení kapra podlijeme bílým vínem a citronovou šťávou a posypeme sezamem a pepřem.

  • 3

    Při podávání na ploché míse ozdobíme pokrm snítkou petrželky a dílky citronu.

Komentáře k receptu